Het slachtoffer van mishandeling R.S. (43), die ook als verdachte is aangemerkt, is donderdag 29 september door de politie van het bureau Paranam voor openlijke geweldpleging te Phedra aangehouden.

De politie ging na een melding, dat een man door een groep dorpelingen van Phedra wegens diefstal was aangehouden, naar de betreffende locatie voor onderzoek. Bij aankomst werden R.S. en bedoelde verdachte, die zwaar mishandeld bleek te zijn, aangetroffen. Ook waren de handen en de voeten van de man gebonden, zo bericht de politie woensdag 5 oktober.

Onderzoek wees uit dat de zwaar mishandelde man geestelijk gestoord is en op maandag 26 september een tas inhoudende een mobiele telefoon van R.S. te Phedra had gestolen. De benadeelde deed van deze diefstal geen aangifte bij de politie. 

Na drie dagen, op 29 september, zag R.S. de verdachte in het dorp en samen met andere dorpelingen grepen zij hem vast. Daarbij werd de verdachte door de groep dorpelingen mishandeld en aan zijn handen

en voeten vastgebonden. Tijdens de mishandeling noemde de man een naam aan wie hij de gestolen mobiele telefoon had verkocht. Hierop  belde S. met de politie en zei dat hij een verdachte van diefstal had aangehouden.

Agenten brachten zowel R.S. als de zwaar mishandelde verdachte naar het politiebureau. Laatstgenoemde heeft ernstige verwondingen opgelopen en moest medisch worden behandeld. Vanwege ernstige letsels aan een oog werd hij verwezen naar een oogarts.

R.S. werd als verdachte aangemerkt en is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst. 

Aan de aanhouding van de overige dorpelingen wordt gewerkt. De heler en de telefoon werden achterhaald, waarna de mobiele telefoon door de politie in beslag is genomen. De mishandelde verdachte en de heler zijn na verhoor heengezonden.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.