Skype heeft zondag de definitieve versie van de app voor de Windows Phone vrijgegeven.

Dat meldt PC World.

De app is verkrijgbaar in de Windows Phone Marketplace, waar een paar maanden geleden ook al de bètaversie werd geïntroduceerd.

De nieuwe versie zal in 18 talen beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen de nieuwe versie direct downloaden, al waarschuwt Skype dat het tot 48 uur kan duren voor de app overal verkrijgbaar is.

De nieuwe Skype app is geschikt voor gebruik op 4G, 3G en wifi-netwerken. Er zijn wat veranderingen ten opzichte van de bètaversie. Zo kunnen er met de nieuwe app videogesprekken worden gevoerd. Ook is het mogelijk om vrienden uit te nodigen en uitnodigingen te accepteren, om contacten te blokkeren en te deblokkeren.

Bellen kan zowel via wifi als via een mobiele dataverbinding, al adviseert Skype een sterke dataverbinding voor videogesprekken van optimale kwaliteit.

De app is ook getest en gecertificeerd voor zeven modellen van HTC, Samsung en Nokia, te weten de Lumia 710, 800 en 900 van Nokia, de Titan en Radar van HTC en de Samsung Focus S en Focus Flash.

Momenteel zijn er volgens Microsoft wereldwijd 200 miljoen mensen die Skype onder andere gebruiken op smartphones en tablets die draaien op Android, IOS en Symbian, en computers en laptop met Mac of Windows.

Skype, dat zijn hoofdkantoor in Luxemburg heeft, werd in oktober vorig jaar voor 8,5 miljard dollar overgenomen door Microsoft. MSN, het chatprogramma van Microsoft, is volgens Skype niet geïntegreerd in de nieuwe app.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.