Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC NIEUWSREDACTIE- De situatie in Haïti is nog steeds kritiek, omdat de veiligheidssituatie is verergerd en is er sprake is van een sociaaleconomische- en humanitaire crisis.

Dit zei de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin, afgelopen week tijdens de 48ste Ministeriële Raad vergadering van de Caricom.

Minister Ramdin stelde tijdens zijn interventie, inzake de kwestie Haïti, dat er meer actie vereist wordt van de CARICOM op internationaal niveau.

“Het is de plicht van de Caribische Gemeenschap om betrokken te blijven met Haïti. Ook is het van belang om te trachten, samen met het lidland, te komen tot een gepaste oplossing voor deze kwestie. Daarnaast moet er meer gedaan worden vanuit de CARICOM zelf”, aldus de minister.

Carla Barnett, Secretaris – Generaal (SG) van de Caricom, gaf tijdens haar openingstoespraak aan dat de activiteiten van het Secretariaat die voor dit jaar op de agenda staan de prioriteiten moeten weerspiegelen die gericht zijn op de wederopbouw van de economische- en ecologische veerkracht van de gemeenschap, voornamelijk vanwege de gevolgen van de crisis, veroorzaakt door de Covid-19-pandemie en de dreiging van klimaatsverandering.

De SG zei verder dat het belang van deze Gemeenschapsraad voor de efficiënte werking van de CARICOM gemeenschap niet genoeg kon worden benadrukt.

“Als het op één na hoogste orgaan van de gemeenschap met primaire verantwoordelijkheid voor strategische planning en coördinatie, is uw rol zelfs nog belangrijker nu de gemeenschap de sociale- en economische uitdagingen van deze pandemische tijden het hoofd biedt”, legde Barnett uit.

Tijdens deze virtuele ontmoeting zijn er belangrijke zaken besproken die binnen de CARICOM van belang zijn, waaronder de herstructurering van het Caricom Secretariaat en versterking van haar instituten gericht op het verhogen van efficiëntie naar de lidlanden toe.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.