door Robin Rosario

PARAMARIBO – Hugo Jabini, DNA-lid van de MC/NDP voor Sipaliwini, zegt in een interview, vandaag met ABC, dat de situatie in het binnenland niet rooskleurig is. De bewoners hebben een gebrek aan vele tegemoetkomingen. Hij noemt het onderwijsgebeuren, werkgelegenheid, woningbouw, elektrificatie en leidingwater.

Het lid wijst erop dat de overheid werk ervan moet maken de jongeren van het binnenland, hoewel zij niet allemaal geschoold zijn, aan werk te helpen. Er moeten gekwalificeerde leerkrachten komen om het onderwijspeil in het binnenland op te voeren en daarvoor moet de overheid zorgen voor accommodatie voor de leerkrachten.

“In deze moderne tijd zou de overheid ervoor moeten zorgen dat de bewoners 24 uur moeten kunnen beschikken over elektriciteit en leidingwater en niet maar enkele uren afhankelijk zijn van een dieselaggregaat”.

Jabini blijft optimistisch, maar wijst erop dat indien de huidige regering geen maatregelen treft ter verbetering van de huidige situatie, de binnenlandbewoners in 2015 een andere stemkeuze zullen maken. Hij roemde wel de positieve ontwikkelingen die deze regering heeft teweeg gebracht zoals verhoging AOV en AKB en afschaffing van schoolgeld. “Maar”, “dat alleen is niet voldoende voor het binnenland”.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.