SIO-conferentie: ‘Van brain drain naar brain gain’

Wereldwijd groeit de aandacht voor de belangrijke rol die de Diaspora speelt bij de ontwikkeling van de landen van herkomst. De Surinaamse overheid wil de diaspora meer betrekken bij de economische ontwikkeling van het land. Vandaar haar groeiende interesse voor de Surinaamse gemeenschap in het buitenland. Maar in de diaspora investeren blijft ondanks de vele beloftes gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Met de invoering van de toeristenkaart op 25 november 2011 heeft de Surinaamse overheid een eerste serieuze stap gezet in de richting van een te voeren Diasporabeleid.
Het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) neemt het initiatief om samen met de Surinaamse Diaspora, organisaties, deskundigen en andere belangstellenden van gedachten te wisselen. Deskundige inleiders en panelleden zullen deze kwestie niet alleen wetenschappelijk benaderen, maar ook de praktische uitvoerbaarheid bespreken met als doel om bouwstenen aan te leveren voor een goed te voeren Diasporabeleid in Suriname.

De conferentie vindt plaats op zaterdag 30 juni 2012 van 13.00 uur tot 18.00 uur in het Conferentiecentrum Zonheuvel aan de Amersfoortseweg 98 in Doorn. Degenen die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van de conferentie kunnen zich aanmelden via de website www.sioweb.nl.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.