door Robin Rosario

TOTNESS– District Commissaris (DC) Harold Sijlbing zit niet bij de pakken neer sinds zijn aantreden in Coronie. Zoals beloofd heeft hij binnen enkele dagen het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen bereid gevonden het waterdistributienet van het district te vernieuwen. Hierdoor krijgen haast alle huishoudens vanaf Ingi Kondre, eerste plantage tot en met de laatste plantage, Burnside, nu leidingwater uit de kraan.

Eén van de eerste problemen waarmee Sijlbing kort na zijn aantreden werd geconfronteerd, is dat vele huishoudens in het district niet over leidingwater konden beschikken. GFC Nieuws verneemt vanuit Coronie dat de bewoners jubelen over het feit dat zij nu eindelijk weer over leidingwater kunnen beschikken.

Verder wordt meegedeeld dat de DC de vergunninghouders die een zand- en schelpenconcessie hebben en personen die afgraven, heeft uitgenodigd en ontvangen. Hij heeft hen meegedeeld niemand brodeloos te willen maken: echter de zaak moet wel geordend worden. Tegen illegale zand- en schelpenafgravers zal er hard opgetreden worden.

De volgende stap van Sijlbing is het opstellen van een strategisch plan voor het jongerenbeleid van het district. De DC, zo wordt gezegd, werkt nauw samen met de twee DNA-leden van Coronie, Remie Tarnadie en Anton Paal.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.