Het bestuur van de Shri Krishna Mandir, Jagernath Lachmonstraat, heeft afgelopen week het feit mogen gedenken dat de mandir 43 jaar bestaat. Het 43-jarig bestaan is gevierd op een gepaste wijze middels een tweedaagse gyán yagya.

Op 23 en 24 november, dagen van verjaardag/opening, werd de mandir goed bezocht door het publiek. De tempeldiensten worden steeds geleid door Krishnedath Mathoerapersad. Het aanwezige publiek geniet volop van bhadjan samaaj, groep die devotionele songs ten gehore brengt. Het gaat om jonge Surinamers die hun talenten naar voren brachten door middel van zang en muziek.

Umesh Bisesser zingt en bespeelt ook harmonium, Mathoerapersad Dinesh bespeelt de bansuri, de tabla. Krishan Mathoerapersad op de percussie, Sheetal bespeelt de dholak en Roché Soehawan heeft ook de tabla bespeeld. Zij worden ook bijgestaan door andere jonge talenten muzikanten, zangers die de tempeldiensten bijwonen. Pandit Krishnedath Mathoerapersad heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid en een dankwoord gericht naar alle sponsoren, iedereen die tempeldiensten mogelijk.

Na afsluiting kon het publiek nog genieten van enkele songs, warme maaltijd, deelnemen aan een spel gebaseerd op het FIFA wereldkampioenschap voetbal.

Tijdens zijn leerrijke toespraak gaf de pandit mee, dat zijn vader Mathoerapersad, 43 jaar terug het initiatief had genomen om op dezelfde plek met tempeldiensten te starten. “Het is meegaan met de tijd voor wat betreft ons levensstijl, met de nodige aanpassingen moeten wij doorgaan”, gaf Pandit Krishnedath Mathoerapersad onder andere mee tijdens de tweedaagse gyán yagya.

Elke bezoeker kreeg een gift mee vanuit de mandir, waaronder een kalender met uitgebreid informatie, pen en een boekje. 

(Khoesiaal P.)

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.