GFC NIEUWS- Met de verkiezing van Chandrikapersad Santokhi en Ronnie Brunswijk vandaag tot respectievelijk president en vicepresident schrijft Suriname geschiedenis.

Dit zei de ondervoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Dew Shraman, vandaag na de verkiezing van de twee coalitietoppers tot president en vicepresident.

“Suriname staat internationaal bekend als een land van tolerantie en saamhorigheid, een land waar verschillende etnische groepen en religiën vredig naast elkaar wonen. Met de verkiezing van u president en uw vicepresident en ook met de samenbundeling en samenstelling van de huidige coalitie wordt geschiedenis geschreven, omdat haast alle etnische groepen vertegenwoordigd zijn”, haalde Sharman aan.

Alhoewel Suriname zich in een diep dal bevindt, roept hij Santokhi en Brunswijk op om zich gesterkt te voelen door het vertrouwen dat het Surinaams volk in ze heeft uitgesproken.

NDP-fractieleider Andre Misiekaba bracht namens zijn fractie de felicitaties over. Dat zijn fractie zich constructief heeft opgesteld, komt vanwege de vruchtbare transitiegesprekken tussen de huidige en de nieuwe coalitie.

Ook hij spreekt de hoop uit dat de verheffing van dit land prioriteit zal zijn. Als dat de leidraad is, zullen zij de fractie van de NDP achter zich hebben, maar dan wel kritisch.

Coalitiepartner Gregory Rusland van de NPS haalde aan dat wij moeilijke tijden achter de rug hebben en nog een heleboel voor ons staat te gebeuren. De financieel- economische situatie is slecht, de productie moet op gang komen en we zitten met Covid-19. Eenieder zal nodig zijn om dit land uit de blubber te halen.

Ronnie Asabina van de BEP zegt dat zijn partij vanaf het prille begin had aangegeven dat de wil van het volk gerespecteerd moest worden. “Vandaag heeft de democratie gezegevierd en de wil van het volk bewaarheid.” Ook hij zegt dat zijn fractie op een gezonde manier een bijdrage zal leveren in DNA.

Het bericht Sharman: geschiedenis geschreven met verkiezing huidig presidentsduo verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.