door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO- Er worden voorbereidingen getroffen voor een  grootse ‘bigismadey’. Het doel is om ruim 16.000 seniorenburgers uit Para, Wanica, Paramaribo, Commewijne en Saramacca op 2 november dit jaar een meer dan onvergetelijke dag te bezorgen. Tijdens de gisteravond gehouden coalitietop, met aan het hoofd president Desi Bouterse, is deze feestdag voor de senioren uitgebreid besproken.

GFC Nieuws verneemt dat het staatshoofd er alles aan wil doen om de ouderen binnen de Surinaamse samenleving een heugelijke dag te bezorgen.

Afgesproken is dat stichting Siemba onder leiding van coalitiepoliticus Paul Somohardjo de ouderendag te Cola kreek zal organiseren.

De sociabele politicus was langer dan tien achtereenvolgende jaren initiator en organisator van de zeer succesvolle ‘Bigismadeys’. Er zal daarom gebruik worden gemaakt van zijn expertise op dit vlak. Somohardjo zegt vannacht aan de nieuwsredactie van GFC dat hij voor een vlotter verloop, een commissie van ervaren personen in het leven zal roepen en daar ook leiding aan zal geven. Bovendien zal er ondersteuning gevraagd worden aan het ministerie van Sociale Zaken.

“Ik mik op het flink vermaken van ruim 16.000 senioren. Wij zullen daarom alles in het werk stellen om er een geslaagde dag van te maken. De ouderen zullen in de bloemen worden gezet, er zal gedanst, gegeten en gelachen worden”, aldus Somohardjo op gemotiveerde toon.

Overigens staan de Bigismadeys voor seniorenburgers uit de verre districten zoals Coronie, Nickerie  en Albina nog steeds onder supervisie van het ministerie van Sociale Zaken. Minister Alice Amafo van dat departement kan met een tevreden blik terugkijken op de geslaagde dagen die zij voor die groep ouderen heeft georganiseerd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.