In verband met 34 jaar Revolutie in Suriname organiseert de Commissie Nationale Herdenking 25 februari op vrijdag 28 februari een seminar met zienswijzen over de revolutie van 1980 en de gevolgen die dit heeft gehad en nog zal hebben voor de ontwikkelingen in Suriname. De lezing is primair bedoeld voor studenten en jonge academici, maar ook voor belangstellenden uit het maatschappelijk middenveld, het bedrijfsleven en de politiek kunnen deelnemen.

De sprekers zijn Borger Breeveld (over mediaverslaglegging ten tijde van de Revolutie), drs.August Boldewijn (over gebeurtenissen die hebben geleid tot de staatsgreep), ambassadeur Harvey Naarendorp (De Surinaamse Revolutie binnen de Latijns-Amerikaanse context), mr.Maya Manohar (Genderrelaties in Revolutionaire tijden), drs.Jules Wijdenbosch (De weg naar ware democratie) en drs.Amzad Abdoel (De betekenis van de revolutie voor huidige en toekomstige generaties).

Het seminar wordt gehouden in de University Guesthouse aan de Leysweg. Op 25 februari 1980 hebben 15 militairen onder leiding van sergeant Desire Delano Bouterse een omwenteling van ’s lands bestuur bewerkstelligd, waardoor de toenmalige regering buiten fuctie werd gesteld. Net als in andere landen waar een revolutie plaatsvond, zijn de meningen over deze revolutie ook in ons land nog verdeeld.

Sommigen zien het als een mijlpaal en een moment waarop Suriname zeggenschap kreeg over zichzelf. Andere typeren het als een moment van anarchie. Wel zijn beide partijen het erover eens dat deze dag een belangrijk keerpunt is in de jonge geschiedenis van Suriname.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.