Home » Surinaams nieuws » Seedorf ‘man of the match’ bij Suriprofs (nieuw)

Seedorf ‘man of the match’ bij Suriprofs (nieuw)

Het team van de Suriprofs met als aanvoerder Clarence Seedorf

De Suriprofs heeft gisteren haar jaarlijkse benefietwedstrijd gewonnen van FC Groningen. Na 90 minuten spelen stond het op 3-0 voor Suriprofs. Clarence Seedorf scoorde het tweede en derde doelpunt. Raydell Poepon opende de score in de eerste helft. Seedorf werd uitgeroepen tot ‘man of the match’ in Het Kasteel, het Spartastadion in Rotterdam. Het stadion heeft een capaciteit van 11.500 zitplaatsen en was gisteren tijdens de wedstrijd voor meer dan de helft bezet. Tot de aanwezigen behoorden onder meer Robby Bhoendie, Ijtsen Zeilstra, Radj Ramcharan, Chantal Doekhie, Susan Derby, Leo Brunswijk, Jules Emanuels, Robby Makka en Kenneth Muringen. De wedstrijd was live in Nederland en Suriname te volgen. De opbrengsten van deze wedstrijd gaan naar sociale projecten in Suriname. Suriprofs-voorzitter Stanley Menzo en Telesur financieel directeur Kenneth Muringen verrichtten de aftrap. Telesur is als sinds enkele jaren de hoofdsponsor van Suriprofs.

In een opperbeste sfeer hebben de Suriprofs de bezoekers, voornamelijk Surinaamse Nederlanders, van hun beste zijde laten zien. Velen waren vooral voor Seedorf gekomen. Het was Suriprofs die als eerst scoorde middels Poepon. Het stadion stond toen al op barsten. Na de rust wist Seedorf met een vrije trap de bal achter de Groningen-doelman te krijgen. Daarna scoorde hij nog een keer. Het stadion was toen helemaal niet meer te houden.

Voor de 36-jarige Seedorf was het misschien wel zijn laatste wedstrijd op Europese bodem en bijna zeker zijn laatste duel als profvoetballer op Nederlandse bodem. De oud-Ajacied vertrekt na tien jaar bij AC Milan en voetbalt waarschijnlijk nog door in het geboorteland van zijn vrouw, Brazilië. Seedorf, nooit onomstreden was in het Nederlands elftal maar des te meer daarbuiten met vier Champions League-zeges, fungeerde als aanvoerder van de Suripofs en mocht als zodanig na afloop de Humphrey Mijnals Bokaal in ontvangst nemen.