Recycle Suas Attitudes

Recycle Suas Attitudes

In Rio de Janeiro wordt van 20 tot en met 22 juni de Rio +20 gehouden. Dit is de derde conferentie van de Verenigde Naties. Het onderwerp van de Rio +20 is duurzame ontwikkeling. Dit is verdeeld in twee hoofd onderdelen.

Onderdeel 1 is groene economie en bestrijding van armoede. Het tweede onderdeel is het versterken van het institutionele raamwerk voor duurzame ontwikkeling.

Tijdens de conferentie zal de de voortgang van de uitvoering van internationale afspraken en verdragen worden geëvalueerd. Tevens zullen de betrokken landen nieuwe uitdagingen  signaleren en eventueel nieuwe afspraken maken.

Sculpturen van flessen Rio +20

Als onderdeel van de conferentie zijn er twee gigantische sculpturen gemaakt op een duurzame manier. Het zijn twee vissen die gemaakt zijn van plastic flessen en ze zijn tot en met 22 juni te zien op het populaire Botafogo Beach. De plastic flessen glinsteren overdag in de zon en in de avond worden ze met LED lampen verlicht.

Met de sculpturen hebben de kunstenaars geprobeerd om het belang van recyclen te benadrukken. Recyclen is goed voor het millieu en heeft een positieve invloed op het leven in de zee. Bekijk hieronder de foto’s van de sculpturen.

Bekijk de Pictures Rio +20

Rio +20 recyle

Rio +20 recyle

Rio +20 Recycle 1

Rio +20 Recycle 1

Rio +20 Sculpture 2

Rio +20 Sculpture 2

Rio +20 Sculpture 3

Rio +20 Sculpture 3