Schrijver van ‘Alleen Maar Nette Mensen’ met de dood bedreigd

Robert Vuijsje, auteur van het boek ‘Alleen Maar Nette Mensen’ waar nu een speelfilm van is, is met de dood bedreigd omdat hij te gast zou zijn bij Radio Mart. Dat meldt de zender AT5 op haar website. Volgens de boze luisteraars zouden het boek en de film een verkeerd en schadelijk beeld schetsen van de Bijlmer en zijn bewoners. Radio Mart wordt onder de Surinaamse gemeenschap in de Amsterdamse Bijlmer door veel mensen beluisterd.

Vuisje, op de foto te zien met zijn vriendin, zou gisteravond om 22.00 geïnterviewd worden op Radio Mart. Zondagavond kreeg de in Zuidoost populaire lokale omroep al veel boze telefoontjes, nadat ze het interview hadden aangekondigd. ‘Een aantal reacties was zeer heftig’, zegt programmamaker Guilly Koster van Radio Mart tegen AT5.

Maar na de uitzending liep het helemaal uit de hand. Het radiostation werd opgebeld door boze luisteraars die aankondigden de gelegenheid aan te grijpen om de schrijver ‘een kopje kleiner’ te maken. Omdat Radio Mart de veiligheid van Vuijsje niet kan garanderen is besloten om het interview maandagavond in ieder geval niet in de studio in de Tweede Sweelinckstraat op te nemen. Lees de reactie van de schrijver op de site van AT5.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.