PARAMARIBO, 20 jul – De nasleep van het door elkaar schudden van de coalitie laat zich nu merken in het parlement. De bezem gaat flink door de ‘vaste commissies’. Voormalige coalitieleden moeten stuk voor stuk hun voorzitterspositie opgeven. Ook coalitiegenoten onderling verwisselen van voorzitterspositie.

Leidend principe is het wel of niet in beheer hebben van een bepaald ministerie. Als je politieke partij een bepaald ministerie niet meer beheert, maak je ook geen aanspraak meer op het voorzitterschap van de vaste commissie voor dat ministerie. Zo is Nieuw Suriname, NS, geen voorzitter meer voor de commissie Handel & Industrie. De partij is uit de coalitie gezet. ”Ik ben afgezet als voorzitter van de commissie ten behoeve van Paul Somohardjo (leider en parlementariër van Pertjajah Luhur, red.)”, zegt NS-parlementariër Harish Monorath tegenover de Times of Suriname.

Somohardjo stond er al geruime tijd op dat Monorath plaats moest maken. Pertjajah Luhur is immers nu de baas op Handel & Industrie. Prem Lachman, partijgenoot van Monorath, bedankte zelf als voorzitter van de commissie Volksgezondheid. Dat zou een uiting van solidariteit zijn tegenover zijn partijgenoot. Ook voormalig coalitiepartner Bep mag de commissie voor Regionale Ontwikkeling niet meer leiden. Marinus Bee ( A Combinatie) nam er over. Melvin Bouva (NDP) is nu de voorzitter bij Onderwijs & Volksontwikkeling.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.