‘Jullie hebben zon en regen getrotseerd om het milieu schoon te houden. Bedankt.’ Zo sprak president Desi Bouterse gisteren bij de officiële afsluiting van de Jongeren Schoonmaakactie die voor vier weken werd gehouden in stad en district. De jongeren hadden zich gisteren op het terrein van Openbaar Groen aan de Kernkampweg verzameld. Zij waren vervoerd en voeding en drank ontbraken niet bij de feestelijke afsluiting. Ruim 1.400 jeugdigen participeerden aan de schoonmaakactie en hebben aardig wat zakgeld verdiend. Voor tien dagen werken hebben zij SRD 350 ontvangen. De bedoeling van dit programma was volgens coördinator John  Lecton ‘het verhogen van het milieubewustzijn bij de jongeren en de rest van de samenleving’.

Het staatshoofd gelooft dat Openbaar Groen erin geslaagd is het milieubewustzijn bij de jongeren te vergroten. Hij hoopt dat ook de volwassenen hun voorbeeld zullen volgen en niet zullen vervuilen. De initiatiefnemers van het project zullen bij de evaluatie beslissen hoe dit project voortgang zal vinden. Er zijn ideeën om de jongeren volgend jaar in te zetten om de stad en omgeving groen te maken en te verfraaien.

Een deel van de jongeren, ruim 750, heeft de financiële ondersteuning al ontvangen. Dat was de groep die in de eerste twee weken is ingezet. De uitbetaling heeft vorige week plaatsgevonden. ‘Volgende week wordt de tweede groep uitbetaald’, zei directeur Siegfried Wolf van Openbaar Groen. Het staatshoofd spoorde de jongeren aan om veel te lezen voor hun ontwikkeling en flink hun best te doen om goede schoolprestaties te halen. Als het van de jeugdigen afhangt doen ze volgend jaar weer mee.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.