Iedereen heeft wel al eens een liefdesbrief geschreven in het kader van een schoolopdracht, maar de Discovery Academy in Staffordshire, Groot-Brittannië, heeft duidelijk een andere visie wat betreft creatieve schrijfopdrachten.

De 14-jarige Wesley Walker moest een afscheidsbrief schrijven aan zijn moeder, waarin hij moest melden dat hij een terminale ziekte had en dat zijn leven nog slechts enkele uren ging duren. Toen Wesley de brief aan zijn moeder gaf, reageerde ze geschokt. Ze dacht dat het een zelfmoordbrief was.

In de brief, die de BBC kon inkijken, staat onder andere het volgende: ‘Met deze brief wil ik afscheid nemen en je bedanken dat je mij het leven hebt geschonken. Ik wil niet dat je droevig bent, herinner daarentegen de leuke momenten.’ De jongen vroeg ook om zijn Xbox-console en bijhorende games aan zijn vader te geven. Het overige was voor zijn moeder.

‘Ik dacht dat hij zich zou ophangen op zijn kamer. Het was ziekelijk’, zegt de moeder. ‘Het is niet verantwoord dat scholen zulke opdrachten geven aan hun leerlingen. Ik ga er helemaal niet mee akkoord.’

Een woordvoerder vertelde dat de opdracht onderdeel was van een kunstvak. De school heeft intussen haar excuses aangeboden.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.