Verschillende scholen hebben besloten voorlopig te stoppen met de naschoolse opvang. GFC Nieuws verneemt dat onder meer een school op Latour en de OS Balona aan de Estrellastraat besloten hebben er voorlopig de brui aan te geven. De aanhoudende perikelen rond het project Naschoolse opvang zouden ten grondslag liggen aan het besluit.

Sedert het project in oktober 2012 van start ging, is het uitbetalen van de vergoeding aan de leerkrachten, die nablijven met de kinderen, steeds een probleem geweest.

Vorige week beweerde een leerkracht van een school op Tammenga dat zij nog steeds geen naschoolse vergoeding over de maanden juni en juli van 2013 heeft ontvangen. “Ik weet niet wat de reden is”, is het enige dat een schoolleider van OS Balona kwijt wilde. Zij is namelijk niet belast met de naschoolse opvang op deze school. Naast de problemen die er op hoger niveau spelen, lijkt het ook niet te klikken met de ouders van leerlingen.

Volgens een schoolhoofd zien veel ouders het project nog steeds als een dagopvang voor hun kind. “De naschoolse opvang duurt tot half vijf, maar om twee uur, drie uur staan bepaalde ouders al voor de poort te toeteren”, zegt dit schoolhoofd. Hij spreekt van een goed project, maar volgens hem zouden zaken vanaf het begin verkeerd zijn aangepakt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.