Scholen Nickerie dreigen met stopzetting naschoolse opvang

28/02/2014 05:54 - Gilliamo Orban
Scholen Nickerie dreigen met stopzetting naschoolse opvangPARAMARIBO - Indien de leerkrachten vrijdag hun honorarium niet ontvangen, zullen elf scholen van Nickerie maandag stoppen met de naschoolse opvang. De onderwijzers zijn sinds de aanvang van de naschoolse opvang van dit schooljaar niet uitbetaald. Daarnaast zijn er leerkrachten die nog geld moeten ontvangen voor het afgelopen schooljaar.

De scholen zijn sinds woensdag gestart met een prikactie en stoppen dagelijks met de naschoolse opvang tegen kwart voor vier s' middags. Gewoonlijk gebeurt dat om half vijf. Onderwijsinspecteur Roy Katisa van Nickerie is op de hoogte van het misnoegen van de leerkrachten en dat ze tot actie willen overgaan. Hij heeft twee schoolleiders voorgesteld dat ze het project niet hoeven te stoppen.

Katisa zegt te hebben vernomen van de coördinator van de naschoolse opvang in het district, dat de missive voor de uitbetaling al is goedgekeurd. "De betaling zal over twee weken plaatsvinden en ik heb ze gevraagd wat geduld te hebben", aldus Katisa. Maar de maat is vol voor de onderwijzers en zij zullen nog bepalen of ze daaraan gehoor willen geven.

Dit bericht is afkomstig van nickerienieuws.coms Facebook-Pinnwand. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.