GFC NIEUWSREDACTIE- De scholen in Suriname zullen zeker nog maanden of langer gesloten moeten blijven. We hoeven niet te rekenen op een wonder.

Pas wanneer een groot deel van de bevolking ingeënt is en er bevolkingsimmuniteit is opgebouwd, is het weer verantwoord om kinderen naar school te laten gaan. Vooral nu de nieuwe veel besmettelijkere corona virusvarianten op de loer liggen.

Kinderen spelen een rol bij het verspreiden van de nieuwe gevaarlijkere mutanten.

Dat zegt het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) zondag aan GFC Nieuws.

Het KSVC stelt voor aan de overheid om de schooldeuren voorlopig niet te openen, maar te wachten tot meer dan 80 procent van de gemeenschap is gevaccineerd.

“Het is ons voorstel om de scholen gesloten te houden en naar alternatieven te zoeken om de leerlingen toch te onderwijzen, maar dan via de digitale weg”.

“Het steeds wachten op reductie van het aantal besmettingsgevallen om de deuren weer te openen is zinloos. Er gaat heus niet ineens een wonder gebeuren”, aldus het VrouwenCollectief.

De Surinaamse regering heeft nog geen officieel besluit genomen wanneer de scholen weer open gaan. Alles is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het aantal besmettingen, zegt Volksgezondheidsminister Amar Ramadhin.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.