PARAMARIBO, 13 aug – Kennelijk ten einde raad, willen de autoriteiten ‘schokkend’ beeldmateriaal inzetten tegen verkeerscriminaliteit. Volgens minister Edward Belfort van Justitie & Politie wordt dit de volgende stap in de campagne voor veiliger verkeer. Het halsstarrig toenemende aantal verkeersongevallen baart zorgen.

Hoewel de voorlichting is blijven doorgaan de afgelopen tijd, lijkt dit weinig effect te sorteren. “We komen er niet meer onderuit. De politie zal ruw materiaal tonen aan de mensen om verandering te brengen in het rijgedrag van weggebruikers”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Het moet binnenkort al beginnen met filmpjes op de televisie. Het moet het soort effect sorteren dat ook beoogd wordt met longfoto’s op sigarettenpakjes.

Of het ook echt zal werken valt met geen mogelijkheid te voorspellen. De Times of Suriname staat er bekend om vrijwel dagelijks foto’s te publiceren van verkeersongevallen. En dat al jaren. Uit sommige hoek levert deze stijl kritiek op. Er zou meer sprake zijn van sensatie. Volgens de redactie is het de bedoeling mensen met de neus op de feiten te drukken. Belfort schaart zich bij de groep die geen problemen heeft met het publiceren van schokkende foto’s.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.