PARAMARIBO, 23 jul – Vroege verkiezingsstunt of niet, bewoners van de voormalige plantage La Paix, in Commewijne, moeten de tijd van hun leven doormaken. Vijftig volkswoningen worden er voor een schijntje van de hand gedaan. Het ‘blijde nieuws’ vernamen de bewoners van functionarissen van de Nationale Democratische Partij, NDP. En niet van regeringsfunctionarissen.

Opmerkelijk, omdat volkswoningen tot het domein behoren van de Stichting Volkshuisvesting. De stichting weer is onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Maar functionarissen van beide entiteiten ontbraken op het feestje. “Voor de bewoners is het een grote opluchting dat ze na het betalen van vijfduizend Surinaamse dollar (ongeveer twaalfhonderd euro) kunnen beschikken over de woningen”, zegt Naushaad Kodan tegenover de Times of Suriname.

Kodan is voorzitter van de plaatselijke belangengroep. De bewoners proberen al ruim tien jaar het bezit over de woningen geregeld te krijgen. Tot voor kort kregen zij nul op het rekest, ondanks allerlei beloften van politici. Volgens Steven Relyveld van de NDP kreeg hij van de partijleiding de opdracht een oplossing te vinden. Vijfduizend Surinaamse dollar is geen geld tegenover de huidige prijs van wat voor soort woning ook. De mensen mogen het geld in kavels betalen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.