Scheepslijn Brazilië erkenning voor Suriname

PARAMARIBO, 29 jul – De vrachtlijn tussen Brazilië en Suriname is niets minder dan een erkenning. Dit zegt Brazilië’s ambassadeur in Suriname Marcel Baumbach. De lijn biedt perspectieven voor verruiming van de onderlinge handel. Het vrachtverkeer wordt steeds drukker. Niet zo lang terug was dit anders.

Geen van beide landen had echt aandacht voor elkaar. “We konden dan ook niet spreken van v voldoende volume aan producten, genoeg voor een scheepvaartlijn”, zegt Baumbach. De laatste jaren heeft Suriname juist meer belangstelling kunnen trekken. Ook het Braziliaanse bedrijfsleven ziet er steeds meer been in. Het is te merken aan de toegenomen handel de laatste jaren. Het kan nog veel beter, maar daar is meer goede wil voor nodig.

“Brazilië is bereid de nodige steun te bieden om Suriname de gelegenheid te geven nog meer te bloeien”, aldus Baumbach. De scheepvaartlijn voor vrachtvervoer is een goed voorbeeld. Er worden ook andere landen in de regio aangedaan. Dit kan ook goed uitpakken voor de handel met andere Caribische landen. De afgelopen jaren is ruim honderd en zeventig miljoen dollar gestopt in modernisering van de Nieuwe Haven. De lijn met Brazilië wordt ervaren als kroon op het werk.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.