Tekst en beeld Ricky Wirjosentono 

PARAMARIBO — Imaan Kalidjo en Shaief Chashawa hebben het vrijdag in de negende speelronde van het VCB nationale schaakkampioenschappen op een akkoordje gegooid. Koploper Kalidjo die de hete adem van Chashawa in zijn nek voelde koos voor een ‘veilige’ wedstrijd, maar had de meeste kansen in handen om de winst eruit te halen. “Ik voel nu aan hoe ik kampioen word. Voor de komende toernooien moet ik geen enkele wedstrijd verliezen,” stelt Kalidjo. 

Met nog maar vier van de dertien speelrondes te gaan hebben Kalidjo en Chashawa voor nu de beste kaarten in huis om het kampioenschap te veroveren van titelverdediger Dewperkash Gajadin. Door de remise heeft Kalidjo nu zeven punten, terwijl Chashawa, die een sterke partij leverde tegen hem, een halve punt minder heeft op de tweede plek van de ranglijst. 

Kalidjo boert op dit toernooi heel erg goed. Na de remise is hij nog steeds ongeslagen en won vijf van zijn acht partijen waaronder een verrassende overwinning op recordkampioen Roger Matoewi in de derde ronde. 

Reglementair gewonnen

Jason Yeung die naast Kalidjo en Chashawa ook een gooi doet naar het kampioenschap heeft zich verslikt in Shiva Kalka. Met het verlies blijft Yeung met 5,5 punten op de derde plek, maar moet nog een wedstrijd inhalen tegen Viresh Giasi. Giasi heeft overigens reglementair zijn partij gewonnen van Gajadin. Gajadin kwam namelijk niet opdagen. Met de zege komt Giasi op gelijke hoogte met Yeung. 

Op zondag 26 maart zijn er geen schaakwedstrijden. De wedstrijden van die dag worden verschoven naar vrijdag 31 maart bij het Denkcentrum. Simultaan worden dan ronde 10 van de Nationale Schaakkampioenschappen en ronde 5 bij de kwalificatie Nationale Dameskampioenschappen afgewerkt.

Overige uitslagen:

Pratul Panchoe – Ky-Mani Wijnhard 1 – 0

Gerrit Amatdarso – Frank Lo Kim Lin 1 – 0 

Krishan Bridjlal- Yannick Kartodikromo 1 – 0

Roger Matoewi – Shatish Lautan 1/2 – 1/2

Dit bericht is afkomstig van de Ware Tijd. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.