PARAMARIBO-De spanning in de laddercompetitie van Schaakclub Free First Move blijft maar stijgen. De zesde en zevende ronde van deze competitie is zaterdag afgewerkt. Tijdens de zesde ronde werd het een rematch tussen de gebroeders Dwarkasing. Yash bleef koelbloedig en won de tweede partij op rij van zijn oudere broer. Met deze overwinning verstevigde Yash zijn koploperspositie.

In de zevende ronde kwam er echter een einde aan de overwinningreeks van Yash. Jason Chen, die ook in de race is voor de koploperspositie, won de partij tegen Yash. Ondanks de overwinning van Chen, blijft Yash na zeven rondes de koploper.

Voor de schakers is er een vakantie ingelast. De volgende lesdag is op 20 april. De laddercompetitie zal dan worden voortgezet. De groep schakers onder leiding van Elysia Chou zal zich ook aansluiten in de laddercompetitie, die momenteel alleen onder de schakers van Calvin Tjong Tjin Joe wordt gehouden.

Overige uitslagen zesde ronde: Jason Chen-Dean Simson: 1-0; Ashar Pawiroredjo-Amil Ramautar: 0-1; Gaithan Gajapersad-Lisa Kioe A Sen: 1-0; Muskaan Pritamani: vrij.

Overige uitslagen zevende ronde: Rishi Dwarkasing-Amil Ramautar: 1-0; Gaithan Gajapersad-Dean Simson: 0-1; Ashar Pawiroredjo-Muskaan Pritamani: 1-0; Lisa Kioe A Sen: vrij.

Top 3 na vierde ronde: 1. Yash Dwarkasing 225 punten; 2. Jason Chen 219.5 punten en 3. Rishi Dwarkasing 193 punten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.