Eerlijkheid duurt het langst, dat kregen velen al met de paplepel ingegoten. Maar wetenschappers zeggen nu dat dit op de werkvloer niet het geval is.

Professor Oliver Robinson aan de universiteit van Greenwich in London zegt dat je ware aard tonen aan je partner of vrienden je gelukkiger maakt, maar dat dat niet verstandig is als je promotie wil maken. Hij en zijn collega’s bestudeerden het niveau van zelfuiting bij 533 vrijwilligers om te zien hoe extrovert ze zich opstelden bij sociale interactie.

Daaruit blijkt dat de deelnemers het vaakst zichzelf zijn bij hun partners, gevolgd door hun vrienden en dan hun ouders. Ze lieten echter minder hun ware aard zien ten opzichte van hun collega’s. Wie zich niet anders voordeed bij zijn partner was meer tevreden over zijn leven, dezelfde voordelen golden niet op de werkvloer.

Professor Robinson: ‘In sommige gevallen is het beter dat je op je werk lacht terwijl je eigenlijk slecht gehumeurd bent, in plaats van te zeggen wat je echt denkt over je werk en je collega’s.’

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.