Een trip naar Nieuw-Nickerie, in het bijzonder lijkt voor velen niet compleet te zijn zonder schaafijs van Waidoe. Het blijft een blijvende attractie op de markt. Vele bezoekers komen langs voor een traditionele dawet (kokosdrank) of ook normale schaafijs in verschillende Surinaamse fruitsmaken. 

Mevrouw Waidoe vertelt vrolijk dat iedereen voor een gratis refill mag komen. De toeloop naar Nieuw-Nickerie is minder dan voorheen. Bezoekers proberen toch te genieten stelt zij. Echter speelt de financieel-economische crisis, die zich al maanden voortsleept, ook een grote rol. Desondanks was de sfeer in de markt goed.

In gesprek met Dagblad Suriname gaven enkele verkopers op de markt aan, dat zij het fijn vinden om op de markt te zijn. “Het is misschien niet als vroeger, maar we doen ons best. De verkoop komt op gang, maar je merkt wel dat er koopkrachtdaling is”, stelde een mannelijke verkoper.

Een visverkoper zegt: “De lokale bewoners kopen veel minder nu merken we. We proberen toch zoveel mogelijk te verkopen. We doen ons best, laten we zien wat het wordt.”

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.