Door Johan Donner

PARAMARIBO – De directie van het televisiestation SCCN is het beu dat opzettelijk misleidende informatie wordt verstrekt door zijn concurrent STVS over het uitzendcontract dat zij hebben gesloten voor het nieuwe seizoen van Champions League.

Voor SCCN is volgens de directie van belang dat het als commercieel bedrijf niet onterecht door concurrenten in een kwaaddaglicht wordt gezet.

“Er zijn al zoveel leugens gekomen over de Champions League waaronder ook de beschuldiging dat UEFA geen contract meer met ons wil vanwege de reikwijdte. Maar de leugens lopen nu de spuigaten uit.”

Het contract van de STVS houdt in dat slechts één wedstrijd uitgezonden mag worden en wel op de woensdag. Bij highlights mogen de overige wedstrijden belicht worden. In het contract van SCCN waren drie wedstrijden per week opgenomen waarbij twee wedstrijden op een dag uitgezonden mochten worden. Herhalingen waren opgenomen in de overeenkomst alsook alle highlights van de overige wedstrijden. “Het is niet onze schuld dat zij een miskoop hebben gedaan.”

Voetballiefhebbers zich afgelopen dinsdag boos gemaakt toen bleek dat de wedstrijd Benfica-Barcelona niet uitgezonden zou worden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.