“Black Widow”-ster Scarlett Johansson heeft Disney aangeklaagd wegens het streamen van de film, waarvan ze beweerde dat ze haar potentiële inkomsten had onthouden en haar contract had geschonden. Disney zegt dat ze tot nu toe $ 20 miljoen in eigen zak heeft gestopt.

Disney zei dat de rechtszaak “geen verdienste” was en dat het aan haar contract had voldaan.

De release van de film werd aanzienlijk vertraagd als gevolg van de COVID-pandemie en werd vervolgens gelijktijdig gelanceerd in bioscopen en op de Disney+ streamingdienst.

“Disney heeft het contract van mevrouw Johansson volledig nagekomen en bovendien heeft de release van Black Widow op Disney+ met Premier Access haar vermogen om extra compensatie te verdienen aanzienlijk vergroot bovenop de $ 20 miljoen [€ 16,8 miljoen] die ze tot nu toe heeft ontvangen.’ ‘

Johansson’s rechtszaak beweert dat Disney het publiek naar Disney+ wilde leiden, “waar het de inkomsten voor zichzelf kon houden en tegelijkertijd het abonneebestand van Disney+ kon laten groeien, een bewezen manier om de aandelenkoers van Disney te verhogen.”

Het pak vordert niet-gespecificeerde schadevergoeding die tijdens het proces moet worden vastgesteld.

Na meer dan een jaar vertraging vanwege het coronavirus, debuteerde Black Widow tijdens het openingsweekend met een pandemie-beste van $ 80 miljoen in Noord-Amerika en $ 78 miljoen van internationale theaters. Maar de theatrale brutowinst daalde daarna sterk, waardoor het minder lucratief was dan sommige andere Marvel-kaskrakers.

De film genereerde $ 60 miljoen via aankopen van Disney+, zei Disney.

Black Widow is het verhaal van een Russische huurmoordenaar die Avenger werd. Johansson heeft het personage gespeeld in negen Marvel-films.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.