PARAMARIBO, 7 mei – Wat maakt dat ‘auteursrechtenbureau’ Sasur zich als God in Frankrijk kan blijven gedragen? Niets lijkt in staat de stichting Auteursrechten Suriname of diens Prem Ramlal te kunnen stuiten. Rechtszaken en het ‘intrekken’ van de door de staat verleende machtiging, het werkt allemaal niet. Of is er iets dat de samenleving, mediahuizen en de Surinaamse showbizz wordt onthouden?

Dat er meer aan de hand is, is zo goed als zeker. Het kan er anders gewoon niet in dat een sociaal onvriendelijke stichting zo vrijelijk zijn gang kan gaan. Te oordelen naar zoveel rechterlijke vonnissen, staat Sasur in zijn recht bij het claimen van duizelingwekkende bedragen. En dat in naam van lokale en buitenlandse artiesten. Toonkunstenaars van wie nog niet één ook maar een cent aan royalty’s te hebben ontvangen. En dat voor ruim drie jaar Sasur-claims.

Onvoorstelbaar dat een geldverslindende komedie zo lang ongestraft mag worden opgevoerd. Is de machtiging dan zo vergaand dat die niet ingetrokken kan worden. Opmerkelijk is de uitlating van een functionaris op het kabinet van president Bouterse. Volgens deze functionaris is er al zes maanden terug een corrigerende beschikking geslagen. Maar die is “ergens blijven hangen.” Wie vergoedt al die mediabedrijven en ondernemers die in deze zes maanden zijn belaagd?

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.