PARAMARIBO/GRONINGEN – Op 23 september 2012 zal het district Saramacca gepromoot zal worden met een botenrace van zes categorieën. De Saramaccarivier wordt ter hoogte van Groningen afgesloten door de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), omdat de botenraces daar zullen worden gehouden. Het doel hiervan is om bekendheid te geven aan het district en het toerisme te bevorderen.

De Saramaccarivier wordt al heel lang als geschikt gezien voor watersport en dat zal nu tot uitdrukking worden gebracht. President Desi Bouterse is uitgenodigd om deze bijzondere dag mee te maken. De races zijn uitgezet door de organisatie van boothouders ‘Friends’ samen met het commissariaat en het toerisme board van Saramacca. Via pontons op de Saramaccarivier zullen twee helikopters op en af gaan.

Hi Jet heeft vier ambulances ter beschikking gesteld als er zich eventueel calamiteiten voordoen, terwijl de brandweer zal zorgen voor de veiligheid op het water, land en in de lucht. Er zal ook een wedstrijd worden gehouden om na te gaan wie de beste sound heeft. Ook zullen er zestig motorfietsen worden uitgestald bij het commissariaat en er zullen producten op de markt in Saramacca worden verkocht. Diverse culturele groepen zullen ook activiteit ontplooien.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.