PARAMARIBO- Een delegatie van de Ambassade van de Republiek Indonesië onder leiding van Ambassadeur  Nur Syahrir Rahardjo, heeft vandaag  een gesprek gehad met de Minister van Handel en Industrie, Raymond Sapoen en zijn staf.

Het doel was om de handelsrelaties tussen beide landen te bespreken. Centraal tijdens deze bespreking stond het verbeteren van de handelsrelaties, het uitwisselen van handelsdata en het handelsbeleid. Het Ministerie van Handel en Industrie heeft voor de Indonesische Delegatie een presentatie verzorgd waarin de investeringsmogelijkheden voor exponentiële export producten werd besproken.

Ook werd in de presentatie aangehaald hoe de handelsstromen tussen beide landen verloopt. Van Indonesische zijde is de wens uitgesproken om de handelsbetrekkingen met Suriname te versterken en verder uit te bouwen. Bijzondere interesse is getoond voor de houtverwerkingsindustrie.

Het gebrek aan contact tussen de private sector van beide landen wordt als een handicap ervaren. Uit de statistieken blijkt dat de exporten van Suriname naar Indonesië een enorme stijging vertoonden in 2011: ruim 3 miljoen US$.

Thans worden voorbereidingen getroffen om eind november van dit jaar een handelsdelegatie naar Indonesië af te vaardigen om concrete afspraken te maken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.