In het ontwikkelingsplan 2011 – 2016 van de Regering Bouterse – Ameerali is onder andere opgenomen om werkgelegenheid te creëren. Eén van de taken van het ministerie van ATM is om ervoor te zorgen dat de condities aanwezig zijn om dit doel te realiseren.

Het verzorgen van vaktrainingen wordt gezien als aanzet om invulling hieraan te geven. De SAO start vandaag met de training “textiele werkvormen” in Apoera.

De training die met ondersteuning van DC Samsoedin Roline wordt verzorgd heeft een duur van 4 weken waarbij basisvaardigheden aangeleerd zullen worden voor het vervaardigen van ketelpakken ten behoeve van onder andere het bedrijf Greenhart International.

Volgens de DC is deze training de start voor het verder tot ontwikkeling brengen van het gebied. De decentralisatie gedachte is hiermee op gang gebracht.

De voorzitter van de Raad van Bestuur SAO, mr. Steven Relyveld, geeft aan dat de SAO naar het westen komt om trainingen te verzorgen. Hij doet een beroep op de inwoners om optimaal gebruik te maken van deze training en zich maximaal in te zetten, zodat ook in dit gebied burgers klaargestoomd kunnen worden voor de arbeidsmarkt.

De waarnemend directeur van de SAO, drs. Radjesh Hemradj gaf aan dat de SAO nog meer vaktrainingen kan aanbieden om uiteindelijk het gebied verder te ontwikkelen.

De SAO verzorgt momenteel 84 vaktrainingen in technische-, verzorgende- en administratieve beroepen. Zowel de SAO als de DC Samsoedin hopen dat na 4 weken alle participanten, na de toetsing, een certificaat in ontvangst mogen nemen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.