Door Johan Donner

PARAMARIBO – De voorzitter van de oppositionele VHP, Chandrikapersad Santokhi zegt verbaast te zijn over de plotselinge ijver van de huidige politieke machthebbers om haast te maken met een justitieel onderzoek naar mogelijke grootschalige corruptie op het ministerie van Openbare Werken (OW).

Het parlementslid Theo Vishnudath van de Mega Combinatie, deel van de  regeringscoalitie, heeft vaker verklaard dat uit verzamelde documenten zou blijken dat de overheid opgelicht werd voor ruim SRD 100 miljoen onder het bewind van de VHP op OW in de periode 2006-2010.

Santokhi vindt dat de politiek zich niet met het proces moet bemoeien en het oordeel moet overlaten aan de daarvoor aangewezen justitiële autoriteiten.

Hij vraagt zich ook af “waarom parlementariërs van de coalitie nu plotseling met zoveel verhevigde informatie komen naar de media” terwijl het onderzoek al drie maanden geleden is begonnen.

De politicus betoogt dat de cultuur van de VHP altijd zal zijn om niet te interveniëren in een zaak die bij Justitie aanhangig is gemaakt in tegenstelling tot wat steeds blijkt bij leden van het huidige politieke regiem.

“Blijf met je politieke vingers er van af” adviseert Santokhi zijn politieke tegenstanders.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.