NICKERIE – VHP-voorzitter tevens DNA-lid Chandrikapersad Santokhi was in het bijna afgelopen weekend met een VHP-delegatie in Nickerie. In gesprek met het tv-programma ‘Apna Apna Khayaal’ liet hij doorschemeren dat de regering haar beloften moet nakomen. De VHP was naar Nickerie getogen om medeleven te tonen met de slachtoffers van de rukwinden van vorige week dinsdag. De partij heeft in het rijstdistrict een inzamelingsactie ondernomen om de slachtoffers een helpende hand te bieden.

Santokhi: “Na twee jaren aan het bewind te zijn heeft de regering weinig of geen van de beloften gerealiseerd die gedaan zijn tijdens de verkiezingscampagne van de partij die nu aan de macht is (NDP…redactie GFC Nieuws). Dat betekent dat zij geen ontwikkelingsvisie heeft getoond. De wetten die nu in DNA behandeld worden zijn wetten die door de vorige regering waren ingediend. Ook de economische groei en ontwikkeling waarop regering-Bouterse prat op gaat zijn een voortzetting van regering- Venetiaan.”

Santhoki ziet het overschot op de begroting als positief, maar vindt het jammer dat de bevolking dat niet merkt in de portemonnee. De reshuffeling binnen de regering en andere organen ziet hij meer als een politieke dan een technische kwestie. De heersende problemen, zoals het veiligheidsgevoel van de burger, en nog andere voortslepende zaken zijn nog steeds niet aangepakt, vindt de VHP-voorman. Het lijkt er volgens hem op alsof een kleine groep wil bepalen wat er gebeurt in het land. Iedereen die tegen is wordt gezien als a-sociaal of als staatsvijanden en wordt geïntimideerd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.