Chandrikapersad Santokhi

PARAMARIBO – Volgens DNA-lid tevens voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, heeft de president met zijn uitspraken tijdens de massameeting van zaterdag 5 mei op het Onafhankelijkheidsplein, de polarisatie en verscheuring binnen de samenleving verscherpt.

Door delen van de gemeenschap en de geestelijke leiders staatsvijanden te noemen heeft de president de polarisatie die was ontstaan door de aanname van de amnestiewet niet geluwd, maar juist verder aangewakkerd.

Santokhi ziet een president als bindmiddel voor de bevolking. De staatsman moest volgens de VHP-voorzitter geen intimiderende uitspraken doen. Mensen die in de marsen gelopen hebben, hebben slechts gebruikt gemaakt van hun democratisch recht om te laten weten het niet eens te zijn met die wet. Wetten hebben normen en waarden en de gemeenschap moet zich daaraan houden.

Daarom het protest tegen de amnestiewet. Hij zegt tenslotte ook in DNA gemerkt te hebben dat er een grotere afstand is ontstaan tussen verschillende leden. Bepaalde leden willen zich niet meer op reis begeven met andere leden. En dat is volgens Santokhi geen gezonde zaak.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.