Door Johan Donner

PARAMARIBO – Nieuw Front en VHP  (NF/VHP) voorzitter Chandrikapersad Santokhi is niet onder de indruk van vooral het buitenlandsbeleid van de huidige regering. Hij zegt dat er weinig of niets gezegd wordt over hoe bijvoorbeeld het beleid met de grenslanden verloopt.

“Met Venezuela zou deze regering een sterke band willen, maar er is nog niet eens een ambassadeur hier benoemd. Ook de Petro Caribe deal schijnt niet de beloofde voordelige samenwerking te hebben opgeleverd.

Met de Europese Unie is er een totaal conflict gecreëerd door onjuiste diplomatische uitspraken en beslissingen in het parlement.

Het diaspora beleid naar de Surinamers in het buitenland is er een van isolatie. Het niet hebben van een ambassadeur in Nederland werkt tegenstrijdig met het beschermen van de belangen van de diaspora gemeenschap in dat land.

Men moet komen vertellen hoeveel projecten met India tot nu toe zijn goedgekeurd. Hebt u ooit gehoord dat een project van Indonesië is goedgekeurd?

Zijn de personen die gestuurd zijn getraind in de economische diplomatiek voering? In feite zegt men met de mond wat men wil doen, maar in de praktijk gebeurt niets.”

Aldus, Santokhi die hedenavond in Grun Dyari leiding geeft aan de NF top mede in voorbereiding op de jaarrede van president Desi Bouterse op donderdag 27 september 2012 tijdens een bijzondere openbare vergadering van het parlement.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.