Samsung heeft in het afgelopen kwartaal Apple verpletterd wat betreft de verkoop van de smartphones. De Zuid-Koreaanse fabrikant verkocht er bijna twee keer zo veel.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Samsung vrijdag bekendmaakte. Apple deelde de verkoopcijfers eerder deze week.

De twee bedrijven strijden al langer om de koppositie op de smartphonemarkt. In het eerste kwartaal van 2012 was Samsung marktleider, maar eind 2011 wist Apple meer smartphones te verkopen.

Nokia, dat begin 2011 nog marktleider was op het gebied van smartphones, doet eigenlijk niet echt meer mee. Samsung verkocht vijf keer meer toestellen dan de Finse fabrikant.

Beweeg de cursor over de lijn om de verkoopcijfers te zien. Bekijk hier een grote versie. – (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Ook wat betreft de verkoop van mobiele telefoons in het algemeen is Nokia de koppositie al even kwijt. Samsung verkocht volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics in het afgelopen kwartaal 93 miljoen telefoons. Nokia volgt op plek twee met 83,7 miljoen. Een jaar geleden wist Nokia de Zuid-Koreaanse concurrent nog voor te blijven.

De vergelijking tussen Apple en Samsung is overigens een lastige. Apple brengt slechts één toestel per jaar uit terwijl Samsung tientallen verschillende smartphones verkoopt. Toch wist Apple het bedrijf jarenlang voor te blijven met alleen de iPhone.

Een verklaring voor het verschil tussen de twee bedrijven in het afgelopen kwartaal is dat Samsung wel een nieuw topmodel heeft uitgebracht, de Galaxy S III, terwijl Apple de iPhone 4s al in oktober 2011 gelanceerd heeft.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.