Samsung lanceert de multifunctionele sticker met de naam TechTiles. Hiermee hoopt het bedrijf dta consumenten near-field communications (NFC) breder gaan gebruiken.

Dat meldt All Things Digital.

NFC is een techniek waardoor apparaten draadloos bepaalde informatie kunnen versturen en ontvangen over een afstand van ruim tien centimeter.

Waar NFC tot nu toe voornamelijk werd gebruikt voor mobiel betalen, zoals Google Wallet en in Nederland in de ov-chipkaart, daar wil Samsung de NFC gebruiken voor uiteenlopende andere taken.

Zo is het mogelijk een sticker bij een vergaderruimte op te hangen. Als een smartphone dan langs de NFC-sticker wordt gehaald, gaat het apparaat bijvoorbeeld automatisch op stil en schakelt hij wifi in.

Via een gratis applicatie kunnen gebruikers meerdere van dergelijke taken aan één sticker koppelen.

Samsung zal de TechTile-stickers per pakje van 5 gaan verkopen voor ongeveer 15 dollar. De NFC-technologie is onder meer ingebouwd in de Nexus S, Galaxy Nexus, en in de nieuwe Samsung Galaxy S III. De sticker worden in ieder geval aangeboden in de VS, of ook Europa en Nederland aan de beurt komen is nog onduidelijk.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.