Samenwerking St. Vincentius ziekenhuis in Paramaribo met Eindhoven

Op woensdag 12 september ondertekenden voorzitter Piet Batenburg van de Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en voorzitter Manodj Hindori van de Raad van Bestuur van het St. Vincentius ziekenhuis in Paramaribo, een samenwerkingsovereenkomst voor onbepaalde tijd(foto).

Medewerkers van het Catharina Ziekenhuis zullen zich door middel van uitwisseling sterk maken voor verbetering van de patiëntenzorg in Paramaribo. nitiatieven die ten behoeve van de uitwisseling worden ontplooid, zijn primair gericht op de vraag van het Surinaamse ziekenhuis. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan stages van verpleegkundigen, paramedici, medisch technici en uitzending van specifieke medische specialisten (zoals radiologen en SEH-artsen), ontwikkelen van kwaliteitssystemen en donaties van medische apparatuur.

De opleiding van artsen in Suriname is ook een belangrijk aandachtspunt. Zij volgen hun basisopleiding geneeskunde in Suriname. Het Catharina Ziekenhuis gaat zich inzetten om de vervolgspecialisatie van deze studenten in Europa te laten plaatsvinden. Zodoende kunnen de artsen de opgedane kennis daarna toepassen in thuisland Suriname. Lees verder…

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.