PARAMARIBO-Met de launch van de Digicel Kickstart clinics 2012 in Miami vandaag,is de samenwerking tussen Digicel en Champions League kampioen Chelsea officeel een feit.
De ploeg uit London gaat een samenwerking aan met de telecom-provider, met als hoofddoel jong voetbaltallent uit het Caribisch Gebied tussen 14 en 16 jaar te scouten voor een trainingsstage onder supervisie van Chelsea FC.
Bij de kick-off van de Digicel Kickstart clinics in Miami, zijn uit een groep van 30 jongens uit het Caribisch Gebied en Centraal-Amerika die woonachtig zijn in Florida drie spelers gekozen om deel te nemen aan de finalefase van de Kick Start Clinics. Deze fase wordt in oktober gehouden in Barbados en zal onder leiding staan van Graeme Le Saux, ex-speler van Chelsea en de Engelse nationale selectie.

De clinics in Miami werden bijgewoond door Chelsea-spelers Maikel Essien en Yossy Benayoun. Essien en Benayoun deden voor een gedeelte van de clinics mee met de Chelsea- coaches. Het tweetal toonde zich zeer onder de indruk van het aanwezige talent. Essien, die met zijn eigen foundation ook een dergelijk project uitvoert in zijn geboorteland Ghana, vond het een voorrecht te participeren.

Ook dit jaar is oud-Engeland-international John Barnes belast met de scouting in Panama, Haiti, Grenada, Trinidad & Tobago, St Lucia, St Kitts & Nevis, Jamaica en Suriname. Het eerstvolgende land dat zal worden aangedaan is Panama.
Zowel Chelsea als Digicel is zeer blij met de samenwerking. Ze verheugen zich op een goede en vooral productieve samenwerking. Barry O Brien, ceo van Digicel East Caribbean, zegt dat de samenwerking met Chelsea andermaal benadrukt dat het Digicel menens is een bijzondere bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van voetbal in het Caribisch Gebied en Latijns-AmeriKa. Digicel is hoofdsponsor van de vriendschappelijke wedstrijd tussen Chelsea en AC Milan, zaterdagmiddag in het Sun Life-stadion in Miami.

De Chelsea-coaches en spelers zullen een functie van rolmodel vervullen voor vele jonge talentvolle voetballers bij het ontwikkelen van hun talent en technische vaardigheden.
Digicel vervult een steeds actievere rol in de regio op sportgebied. Zo treedt de multi-national op als sponsor van onder andere de Caribbean Cup, Special Olympics-teams uit de regio en de cricket-selectie van de West-Indies. In Suriname is Digicel al vijf jaar hoofdsponsor van de Surinaamse Voetbalbond.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.