PARAMARIBO- De stichting Saamaka Akademiya zal op vrijdag 23 november om half acht ’s avonds de gedichtenbundel ‘Puu A Doo’ presenteren in Tori Oso. Aan levendigheid zal het niet ontbreken, want de dichters zullen zelf enkele van hun gedichten voordragen.

Het uitbrengen van een bundel met gedichten van verschillende dichters die schrijven in het Saamaka, N’djuka en Saakiiki is de tweede activiteit van de Stichting Saamaka Akademiya. De eerste activiteit was een lezing met als titel ‘De positie van de Saamaka-tongo in de samenleving’.

Saamaka Akademiya is opgericht in september 2012 en heeft als doel de instandhouding, het bevorderen en het onderhouden van de Saamaka-cultuur in het algemeen en de taal in het bijzonder.

Meer dan voorheen schijnt de belangstelling voor dichten in het Saamaka, Ndjuka en andere marrontalen te zijn toegenomen. De stichting wenst dit verder te stimuleren middels de uitgave van een verzamelbundel.

Op de avond van de presentatie van de gedichtenbundel is er een gevarieerd programma, met onder meer vertellingen, tafelgesprekken en uitwisseling van specifieke marroncultuuruitingen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.