PARAMARIBO – Er is veel tamtam ontstaan over het salaris dat de nieuwe directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Antoine Brahim, zal gaan verdienen. Het gaat om SRD 60.000,– per maand. Bestuursdeskundige August Boldewijn geeft hierover een toelichting.

Boldewijn zegt dat het salaris afhankelijk is van de eisen, voorwaarden en de overeenkomst die getekend is met Brahim. Hij vergelijkt de aanstelling van voormalig directeur AZP, Eddy Joemankhan met Brahim. Joemankhan was in dienst van de overheid als directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname onder het ministerie van Volksgezondheid.

Hij werd toen overgeplaatst naar AZP dat hoewel een staatsbedrijf toch ressorteert onder het ministerie van Volksgezondheid. Het moet gezien worden als een overplaatsing van de ene instelling naar de andere. Hij werd dus door de overheid bezoldigd.

Joemankhan toucheerde SRD 15.000,–. Brahim komt uit het bedrijfsleven en valt niet onder die regeling. Staatsbedrijven hebben vanaf 1973 volgens de ’s Landsbedrijvenwet de mogelijkheid om af te wijken van die regelingen die gelden voor hen die in dienst zijn van de overheid.

Boldewijn benadrukt dat eerst nagegaan moet worden welke eisen Brahim op tafel heeft gelegd en waarom het onderhandelingsteam die eisen heeft geaccepteerd, de voordracht heeft gedaan aan de minister en de president zover heeft gekregen die voordracht te honoreren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.