‘Big John’, het grootste bekende fossiele skelet van een Triceratops dat in 2015 werd gevonden, bracht donderdag 6.65 miljoen euro op bij veilinghuis Drouot in Parijs. Het werd verkocht aan een niet-geïdentificeerde particuliere Amerikaanse koper.

De 66 miljoen jaar oude Big John zwierf door het land van het hedendaagse South Dakota in de VS. Zijn acht meter lange skelet is voor meer dan 60 procent compleet en omvat een bijna complete schedel van 2,62 meter lang en twee meter breed. Paleontologen hebben het eerste stuk bot in 2014 opgegraven.

Het veilinghuis Drouot schatte, dat het skelet van Big John tussen de 1.2 miljoen en 1.5 miljoen euro zou kunnen opleveren. In plaats daarvan was de hamerprijs, vóór commissie en andere kosten, € 5.5 miljoen.

“Ik stel me voor dat er wereldwijd ongeveer 10 kopers zijn voor dit soort stukken”, zegt Alexandre Giquello, veilingmeester bij Drouot. “Meestal manifesteren kopers zich wat later, kort voor de veiling, maar hier hebben we al veel interesse opgemerkt”, zei hij.

In oktober 2020 werd een 67 miljoen jaar oud exemplaar van de Tyrannosaurus rex genaamd Stan ’s werelds duurste dinosaurus toen het door Christie’s werd geveild voor een verbluffende $ 31.85 miljoen. Stan nam het record van Sue, een ander T. Rex-fossiel dat in oktober 1997 door Sotheby’s werd geveild voor $ 8.36 miljoen – bijna $ 13.5 miljoen vandaag, gezien de inflatie.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.