PARAMARIBO – Als de tekenen niet bedriegen wordt Gregory Rusland de nieuwe voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS). Op papier heeft hij zeven van de elf afdelingen van de partij achter zich. Tegenkandidaat Ivan Fernald heeft er vier. Coronie, Saramacca, Nickerie, Commewijne, Para, Wageningen en Wanica hebben hun gemachtigden die gaan stemmen, de opdracht gegeven op Rusland te stemmen.

Brokopondo, Sipaliwini, Paramaribo en Marowijne ondersteunen de visie van Fernald. Het worden vandaag geheime verkiezingen en als elke stemmer zich houdt aan zijn opdracht, is Gregory Rusland voor de komende tijd de nieuwe voorzitter van de groene partij.

Op weg naar vandaag hebben zich heel wat perikelen tussen partijleden en besturen van de onderafdelingen voorgedaan. Het is zover gekomen dat aftredend voorzitter Ronald Venetiaan, als één van zijn laatste wapenfeiten, een onderzoekscommissie heeft ingesteld om te onderzoeken of er in Coronie geen onregelmatigheden hebben plaatsgevonden bij het bepalen welke kandidaat de voorkeur heeft.

Er zal alleen voor een nieuwe voorzitter gestemd worden aangezien voor het hoofd- en congresbestuur van de partij er consensuslijsten goedgekeurd zijn. Het was uiteindelijk wel een spannende race tussen de twee kandidaat-voorzitters.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.