door Robin Rosario

PARAMARIBO – Politiek analist August Boldewijn zegt desgevraagd aan GFC Nieuws dat de nieuwbakken voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, voor grote uitdagingen staat. De redactie vroeg Boldewijn om een eerste reactie na de verkiezing van de nieuwe voorzitter van de NPS.

Boldewijn: “De uitslag was verwachtbaar na de voorverkiezingen onder de onderafdelingen van de partij. Men was vermoedelijk ook bang dat indien Ivan Fernald tot voorzitter gekozen zou worden, hij aan de leiband van oud-voorzitter Ronald Venetiaan zou lopen. Dat heeft Fernald waarschijnlijk ook het voorzitterschap gekost.”

De politiek analist zegt verder dat Rusland een zware job zal hebben om alle oude gedienden van de NPS, die overgelopen zijn naar de NDP, weer binnen te halen en nieuwe leden aan te werven. De NPS zal door Rusland zichtbaar gemaakt moeten worden voor de kiezers. Moeilijker zal het worden als deze regering slaagt in het uitvoeren van haar lopende sociale projecten die overigens gepland zijn tot na 2015.

“Geen enkele politieke partij kan dan zeggen dat deze regering niets heeft gedaan. De nieuwe leiding van de NPS moet ook internationaal georiënteerd zijn en een ideologie hebben. De NPS heeft nooit een ideologie naar buiten gebracht. Leden van de partij zijn meer om een persoon lid geworden van de partij. Zij hebben vrienden binnen de NPS oftewel de partij heeft iets voor hen gedaan of van huis uit is de familie NPS’er.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.