door Robin Rosario

PARAMARIBO – Volgens Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) zal de partij in de komende tijd haar politieke positie die zij had in de maatschappij heroveren. Rusland is de mening toegedaan dat de NPS niet weg te denken is uit de Surinaamse gemeenschap gezien de goede doelen die zij de afgelopen tientallen jaren heeft gerealiseerd voor land en volk. In gesprek met radio ABC zegt Rusland dat er gesprekken gaande zijn tussen de vier Frontpartners NPS,SPA,VHP en DA.91.

Nagegaan wordt hoe efficiënter te werk te gaan om weer in het machtscentrum terecht te komen bij de komende verkiezingen van 2015 of eerder, gezien de perikelen binnen de regeringscoalitie. De voorzitter vertelt dat de statuten, het huishoudelijk reglement en de kiesregeling van de partij veranderd zullen moeten worden om te voldoen aan de eisen van deze tijd.

Hoewel de NPS altijd klaar staat om deel te nemen aan een verkiezing, worden er wel voorbereidingen getroffen om goed voor de dag te komen. Op 29 september a.s. bestaat de partij 66 jaar en het bestuur is bezig alle afdelingen en structuren van de partij te mobiliseren aanwezig te zijn in het partijcentrum “Grun Yari”, aldus Rusland.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.