door Robin Rosario

PARAMARIBO – “De gelederen moeten nu gesloten worden. Wij moeten in eenheid werken naar de verkiezingen van 2015.” Woorden van de nieuwbakken voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, die vanmiddag met 7 stemmen voor en 4 tegen gekozen is. In zijn speech zegt Rusland dat de partij nu eensgezind verder moet. De voorzitter vertelt geen makkelijke weg te hebben afgelegd naar vandaag.

Hij heeft kritiek moeten doorstaan en aanvallen op zijn persoon moeten trotseren. “Maar dat is waarmee je rekening moet houden als je de politieke arena betreedt”, zegt Rusland. “Ik heb de opdracht om de partij te leiden geaccepteerd en zal dat doen met alle krachten waarover ik beschik. Dat ter ontwikkeling van niet alleen de partij maar ook van het land.”

Als eerste taak zegt Rusland te hebben: de verwaarlozing van de achterban in de districten op te heffen. Overal waar hij dezer dagen kwam werd hij geconfronteerd met de klacht dat de achterban verwaarloosd is door de leiding van de partij.

Als tweede project heeft Rusland voor ogen om een instituut binnen de partij op te richten voor de jongeren. Zij zijn de grootste groep stemmers en de NPS wil door trainingen hen klaarmaken om hun krachten te geven aan de partij en aan het land.

“De NPS moet een politiek huis worden voor de jeugd.” Tenslotte riep de voorzitter elke welwillende Surinamer op zijn krachten te geven aan de NPS om de partij tot grote hoogte te brengen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.