Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Rumproducenten nemen initiatief verantwoord alcoholgebruik

West Indies Rum & Spirits Producers’ Association (WIRSPA), de organisatie die de regionale rumindustrie vertegenwoordigt, heeft recentelijk een initiatief gelanceerd ter bevordering van verantwoorde consumptie van alcoholhoudende dranken. In deze openbare verklaring van de WIRSPA wordt alcoholmisbruik sterk veroordeeld en wordt onder meer het volgende aangehaald “Als groep van verantwoordelijke regionale producenten van alcoholhoudende dranken (met name rum) hebben wij de verplichting om alle inspanningen voor de aanpak van dit probleem te ondersteunen en ons als industrie te verbinden dit te doen in samenwerking met producenten van andere alcoholhoudende dranken.”

Komal Samaroo, voorzitter van WIRSPA, stelt het volgende: “overeenkomstig adviesrapporten van regulerende instanties, geloven wij dat verantwoord drinken nog steeds een gewaardeerd en aangenaam deel is van het leven in de moderne samenleving. Desondanks kunnen wij de negatieve impact op onze samenlevingen als gevolg van overmatige alcoholconsumptie niet negeren.” Deze verklaring erkent de impact van alcoholmisbruik op zowel het individu als de samenleving.

Samaroo voegt er nog eraan toe “terwijl wij als individuele producenten op nationaal niveau actief zijn bij het ondersteunen van inspanningen om alcoholmisbruik te verminderen, willen wij als groep onze inspanningen intensiveren. In dit verband hebben we een taskforce ingesteld om een reeks van kwesties zoals etikettering, reclame, promotie en online marketing te bespreken waarbij ook internationale best practices worden meegenomen. Wij zullen ook programma’s en activiteiten aanmoedigen en ondersteunen om het rijden onder invloed van alcohol en alcoholgebruik door minderjarigen en kwetsbare personen te verminderen c.q. te elimineren.”

Als conclusie wordt in de verklaring gesteld: “Wij zullen proberen de betrokkenheid van alle producenten, distributeurs en detailhandelaren van alcoholhoudende dranken te vergroten om een maximale impact van deze verplichting te bewerkstelligen en zullen alle belanghebbenden hierbij betrekken om ervoor te zorgen dat onze betrokkenheid zinvol en geloofwaardig is. ”

Steven Ma Ajong, CEO van Suriname Alcoholic Beverages (SAB) stelt: “SAB heeft in Suriname reeds ettelijke jaren inhoud gegeven aan het belang van bevorderen van verantwoorde alcoholconsumptie. Naast onze eigen activiteiten als nationale rum producent en lid van WIRSPA, zijn wij actief deelnemer van STIVASUR, de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik Suriname, die zich actief inzet om alcohol misbruik en de gevolgen daarvan te verminderen. Dit doen wij samen met andere partners in de alcoholindustrie. Onze uitdaging is om de schaal van activiteiten en deelnemerschap van deze Stichting te vergroten om zo aan te tonen aan onder meer de gezondheidssector, dat wij geloofwaardige partners zijn in deze gemeenschappelijke inspanning voor het welzijn van de gehele Surinaamse samenleving.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.