7 december 2022 – Het Orion-voertuig van Artemis I zal tijdens de terugkeer als een steen door de atmosfeer van de aarde springen – een techniek die nog nooit eerder is geprobeerd door een ruimtevaartuig voor passagiers.

Het onbemande Orion-ruimtevaartuig, dat momenteel vanaf de maan naar huis vliegt, moet temperaturen van 2700 ° C overleven wanneer het zondag in de atmosfeer van de aarde botst.

NASA’s Orion-voertuig van $ 20 miljard zal naar de aarde terugkeren met een snelheid van meer dan 32.000 km / u – de snelste en heetste voor elk ruimtevaartuig met bemanning in de geschiedenis.

NASA hoopt echter dat een techniek die bekend staat als “long skip re-entry” de capsule zal helpen tijdens het laatste deel van zijn missie, in tegenstelling tot een enkele vertragingsgebeurtenis zoals die wordt gebruikt voor terugkerende Apollo-maanmissies.

Orion heeft een innovatief nieuw hitteschild om de hoge temperaturen het hoofd te bieden en is afhankelijk van het succes van de procedure voor het overslaan van terugkeer, waarbij het ruimtevaartuig tegen de atmosfeer stuitert, tijdelijk terugkeert naar de ruimte en vervolgens een tweede terugkeer uitvoert. het verminderen van aerodynamische rembelastingen en -temperaturen, en het verminderen van g-krachten voor een soepelere rit.

Orion zal op zondag 11 december om ongeveer 17:40 GMT neerstorten in de Stille Oceaan voor de kust van San Diego.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.