PARAMARIBO/BRUSSEL, 21 sep – Reeds ongeveer tachtig personen hebben namens het Europees Parlement, EP, een visum gehad voor Suriname. Voor de bijeenkomst met ACP–parlementariërs in november staan ongeveer honderd en vijftig man geregistreerd. Wie nog geen visum heeft, kan daar vlot over beschikken. Suriname heeft speciale voorzieningen getroffen in Brussel.

In het gebouw van het EP zelf staat een helpdesk. De parlementariërs en andere delegatieleden kunnen er onder meer hun visum krijgen. “Dit is de eerste kennismaking van de delegatieleden met Suriname. Ze zien nu al de service die ze van Suriname krijgen en zullen krijgen”, zegt Bernard Hellot tegenover de Ware Tijd. Hellot heeft in Suriname eerder dit jaar de faciliteiten onderzocht en goed bevonden.

Hij vindt dat Suriname nog steeds prima voldoet als plek voor de grote bijeenkomst. Volgens Europarlementariër Michael Gallah (Duitsland) heeft het EP zich neergelegd bij Suriname als gastheer. Weliswaar was er aanvankelijk verzet na de aanname van de amnestiewet. Dat de interesse nu zo ruim uitvalt, is geen gezichtsverlies. Volgens Gallah heeft het EP principes en is een ontmoeting met president Desiré Bouterse uitgesloten.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.